POLETNA ŠOLA EMARS 2019

KLARINET, FLAVTA, VIOLINA, VIOLONČELO, VIOLA

poteka med 24. in 30. avgustom 2019

V poletni šoli EMARS se lahko mladi glasbeniki iz različnih držav obogatijo z lepimi umetniškimi, strokovnimi in človeškimi izkušnjami.

Vsak član poletne šole bo deležen tako individualnih ur, kot ur pouka komorne igre z izbranim profesorjem, ki bo zasnovan na osnovi instrumentacije in znanja udeležencev.

Poletna šola EMARS ni namenjena izključno zelo nadarjenim otrokom ali glasbenikom z višjo izobrazbo temveč so vabljeni vsi, ki želijo pridobiti dodatno glasbeno znanje pri priznanih profesorjih. Eden izmed ciljev je prav gotovo ta, da dan preživijo skupaj. Pri rednem študiju se stik med profesorjem in učencem omejuje le na lekcijo, v tem primeru pa se glasbeniki srečujejo z mentorji in sovrstniki skozi ves dan. To idejo zagovarjajo tudi razvojni psihologi, saj poudarjajo prav pomen stika, predvsem med sovrstniki, kjer mlajši imajo starejše za zgled, kar je zanje spontana spodbuda.

klarinet

JOŽE
KOTAR

─ profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo in od leta 2007 solo klarinetist Simfonikov RTV Slovenija. Pred tem je bil dvanajst let solo klarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije.
Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini, vodi seminarje za klarinet in komorno igro in sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj.

Več …

flavta

MATEJ
ZUPAN

─ profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Od 1996 do 2008 je bil soloflavtist Simfonikov RTV Slovenija. Končal je dodiplomski in podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu. Izpopolnjeval se je v Firenzah pri Mariu Ancillottiju ter na mojstrskih tečajih, ki so jih vodili Trevor Wye, Michael Debost, Peter-Lukas Graf in James Galway.

Več …

violina

JANEZ
PODLESEK

─ violinist Janez Podlesek je koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Od leta 2009 redno deluje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer vodi Komorni godalni orkester in poučuje violino. Redno deluje v triu Clavimerata in Godalnem kvartetu Dissonance.

Več …

violončelo

IGOR
MITROVIĆ

─ Igor Mitrović je bil rojen leta 1968 v Bejrutu. Violončelo se je začel učiti pri sedmih letih pri Relji Ćetkoviću. Študiral je v Ljubljani in Baslu pri Milošu Mlejniku in Antoniu Menesesu ter komorno igro pri Walterju Levinu ( kvartet LaSalle). Med študijem se je udeleževal tečajev pri Daniilu Šafranu, Janosu Starkerju in Borisu Pergamenščikovu a leta 1987 je postal član mladinskega orkestra Gustav Mahler.

Več …

viola

MAJA
ROME

─ je od leta 2007 solo – violistka Orkestra slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra slovenske filharmonije. Poleg intenzivnega umetniškega ustvarjanja je aktivna tudi na pedagoškem področju kot docentka za področje viole poučuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Več …

PSIHOLOŠKA PRIPRAVA

Sara Isaković

Poletna šola EMARS 2017

POLETNA ŠOLA EMARS

KLARINET, FLAVTA, VIOLINA, VIOLONČELO, VIOLA

BIVANJE in PREHRANA

Udeleženci bodo preskrbljeni s polnim penzionom in nastanjeni v Hotelu Park **** Terme Dobrna, s storitvam:

  • 6 x nočitev,
  • 6 x polni penzion (samopostrežni bife-vsi obroki),
  • neomejeno kopanje v bazenih s termalno vodo v hotelu Vita,
  • vodna aerobika od ponedeljka do sobote,
  • vodne igre v bazenu hotela Vita,
  • brezplačni dostop do interneta v vseh hotelih,
  • turistična taksa.

CENA in PLAČILNI POGOJI

Cena celotnega izobraževalnega programa vključno z bivanjem, prehrano, vsakodnevnim kopanjem v termalnih bazenih, celotno animacijo znaša 450,00 € + prijavnina. Prijavnina »za članstvo v poletni šoli« znaša 75,00 €.

Izpolnjeno prijavnico in potrdilo o plačani prijavnini / s pripisom »za članstvo v poletni šoli« pošljite do 21. 6. 2019 na elektronski naslov: info@emars.si / Abanka d.d. IBAN: SI56 0510 0801 5793 144
BIC/SWIFT: ABANSI2X

V primeru vaše odpovedi prijavnine ne vračamo. Znesek izobraževalnega programa in bivanje boste poravnali po prejetju računa, do 31.7.2019.

Število udeležencev je omejeno, zato velja vrstni red prijav. V primeru premajhnega števila prijav, bo poletna šola odpovedana!

S prijavnico soglašam, da se fotografije, ki bodo nastale v času Poletne šole EMARS, uporabijo izključno za arhiv Kulturno umetniškega društva EMARS, na spletni strani ter FB društva.

DODATNA PONUDBA

Za starše udeležencev nudimo popust na bivanje z dodatnimi ugodnostmi v Termah Dobrna. Izbirate lahko namestitev v Hotelu Vita **** (½ sobah) ali v Hotelu Park**** (½ sobah). V ceno je vključen polpenzion, neomejeno kopanje, bogat animacijski program… Dodatne informacije in prijava za dodatno ponudbo je možna do 31. 7. 2019 na e-mail naslov: info@emars.si