Godalni orkester PJKO & Simfonični orkester GŠ Nazarje

Promenada Zdraviliškega doma
11. 6. 2017

Mladinski komorni godalni orkester PJKO (Puchheimer Jugendkammerorchester)
združuje 25–30 mladih glasbenikov, ki svoje znanje in talent z veliko vnemo vnašajo v skupno muziciranje.

Večina članov orkestra so “nagrajenci nacionalnega tekmovanja mladih glasbenikov”.
Pod vodstvom dirigenta Petra Michielsena je orkester zgradil svoj ugled, ki temelji na kvalitetnem in strokovnem delu, kar se potrjuje s številnimi uspešnimi koncerti, snemanji ter sodelovanji na različnih festivalih po evropskih državah in na Japonskem.

MSO Nazarje
Na Glasbeni šoli Nazarje že vrsto let delujeta dva orkestra, pihalni in godalni. Pred tremi leti sta se na pobudo dirigenta Stefana Garkova združila in je nastal mali simfonični orkester. Na prvih nastopih je bil orkester lepo sprejet  s strani občinstva, zato smo se odločili da to zasedbo ohranimo. Orkester sestavljajo učenci, ki igrajo na instrument le 4 oz. 6-8 let in je zato program dokaj enostaven. Kljub temu se trudimo, da izbiramo popularne skladbe klasičnega in sodobnega (filmskega) repertoarja, vendar v ustreznih priredbah. Učenci zelo radi obiskujejo vaje in nastopajo s tem orkestrom.

Simfonični orkester Tallinn

Promenada Zdraviliškega doma
7. 7. 2017

Simfonični orkester Konservatorija Tallinn združuje 60 dijakov najboljšega glasbenega konzervatorija v Estoniji, ki se lahko pohvali danes že z nekdanjimi  številnimi uspešnimi študenti, ki danes zasedajo v mlaši in srednji generaciji vidna mesta na evropskih glasbenih odrih. Ansambel si s svojim kvalitetnem in strokovnem delu utrjuje ime na številnih mednarodnih festivalih po Evropi (The Provencal Festival, Festivala Orchestre Giovanili , Firenze Suona Contemporanea …)

Mladinski komorni simfonični orkester Winterthur JugendSinfonieOrchester – WJSO

Promenada Zdraviliškega doma
18. 7. 2017, 20.00

Mladinski simfonični orkester Winterthur JugendSinfonieOrchester – WJSO združuje 50 mladih glasbenikov, gojencev Konservatorija Winterthur.

Mladi glasbeniki svoje znanje in talent z veliko vnemo vnašajo v skupno muziciranje.
Pod vodstvom dirigenta Christoph Rehli orkester pripravlja odmevne koncerte pod okriljem Musikkollegium Winterthur. 

Ansambel je zelo dejaven na področju sodelovanja s partnerskimi orkestri ali organizacijami. Tako je plod uspešnega sodelovanja s simfoničnem orkestru „Orchestra giovanile d`archi della Svizzera Italiana“  projekt „Incontro Sinfonico“, kjer so se na festivalu „Musiksommer am Zürichsee“, predstavili s številnimi koncerti in solisti. Prav tako pa velja omeniti sodelovanja ansambla v projektu ”European Music School Union festival „Megahertz“ v Linzu.

Simfonični orkester OJHB

Promenada Zdraviliškega doma
15. 8. 2017, 20.00

Mladinski simfonični orkester  Haute Bretagne (OJBH) “The Orchestre des Jeunes de Haute Bretagne”, ki pod vodstvom dirigenta Didier Rousselaje združuje 70 glasbenikov konservatorija za glasbo v Rennesu (Conservatoire National de Region de Rennes). Svoja vrata ima  široko odprta za mlade študente glasbe, ki prihajajo tudi iz sosednjih šol in krajev. Spoštovanje, prijateljstvo, navdušenost in radovendnost so lastnosti in vrednote, ki jih  mladi glasbeniki s svojim znanjem in talentom z veliko vnemo vnašajo v skupno muziciranje. Konstantno delo skozi koncertno sezono, širok spekter repertuarja, ki zajema dela klasične, jazz, filmske,… glasbe, ansambel vsakoletno nagradi s poletno turnejo v različne dela sveta, kar se potrjuje s številnimi uspešnimi koncerti doma, po Evropi in po svetu (ZDA, Japonska, Južna Koreja, Kitajska).

Matej Zupan, flavta
Jože Kotar, klarinet
Janez Podlesek, violina

Promenada Zdraviliškega doma
24. 8. 2017, 20.00

Večer komorne glasbe na katerem  se bodo predstavili priznani domači umetniki svetovnega slovesa  (Matej Zupan – flavta, Janez Podlesek – violina in Jože Kotar – klarinet). Obeta se čaroben večer v čudoviti koncertni dvorani Zdraviliškega doma Term Dobrna.