EMARS MASTER

ZA VIOLINO, FLAVTO, KLARINET

MASTER predstavlja najvišjo stopnjo izobraževanja v projektu EMARS za mlade glasbenike, katerih vodilo v življenju je glasba. Omogoča jim nadgradnjo rednega glasbenega izobraževanja z vrhunskimi profesorji skozi vso šolsko leto (odkrivanje in promocija glasbenih talentov).

violina

JANEZ
PODLESEK

─ violinist Janez Podlesek je koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Od leta 2009 redno deluje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer vodi Komorni godalni orkester in poučuje violino. Redno deluje v triu Clavimerata in Godalnem kvartetu Dissonance.

Več …

flavta

MATEJ
ZUPAN

─ profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Od 1996 do 2008 je bil soloflavtist Simfonikov RTV Slovenija. Končal je dodiplomski in podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu. Izpopolnjeval se je v Firenzah pri Mariu Ancillottiju ter na mojstrskih tečajih, ki so jih vodili Trevor Wye, Michael Debost, Peter-Lukas Graf in James Galway.

Več …

klarinet

JOŽE
KOTAR

─ profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo in od leta 2007 solo klarinetist Simfonikov RTV Slovenija. Pred tem je bil dvanajst let solo klarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije.
Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini, vodi seminarje za klarinet in komorno igro in sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj.

Več …

Mladi glasbeniki se bodo skozi leto srečevali s profesorjem na petih terminih (lekcija traja 60 minut), v zaključnih terminih se bo pridružil tudi korepetitor. Sledil bo sklepni del z zaključnim slavnostnim koncertom, kjer bo strokovna komisija izbrala najboljše posameznike, kateri bodo v koncertni sezoni 2018/19 nastopili kot solisti s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije v okviru Festivala EMARS.

EMARS MASTER

Število udeležencev pri posameznem instrumentu je omejeno na 10 udeležencev. V primeru prevelikega števila prijav, bo v soboto, 14.10. 2017 potekala avdicija (kandidat izvede program po lastnem izboru v trajanju do 6 min), o kateri boste naknadno obveščeni.
V primeru premajhnega števila prijav, bo EMARSMaster odpovedan.

Izobraževanje bo potekalo v prostorih Glasbene šole Nazarje, Zadrečka cesta 37, 3331 Nazarje, ob sobotah.

Zaključni koncert bo v mesecu maju v dvorani Zdraviliškega doma Term Dobrna v okviru Festivala EMARS.

TERMINI IZOBRAŽEVANJA

sobota 11: november 2017

sobota 2: december 2017

sobota 27. januar 2018

sobota 17. marec 2018

sobota 12. maj 2018

Zaključna koncerta bosta v torek, 15. in v sredo, 16. maja 2018 ob 19.30!