pianistka

NIKA
TKALEC

─ Pianistka Nika Tkalec je končala nižjo glasbeno šolo pri prof. Branimirju Bilišku v Krškem ter šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer je z odliko maturirala v razredu prof. Janeza Lovšeta. Leta 2011 je s posebno pohvalo summa cum laude diplomirala v razredu profesorja Tomaža Petrača. Dodatno se je izobraževala na Konservatoriju za glasbo v Madridu pri profesorici Pilar Bilbao. Kot solistka je igrala z orkestrom Slovenske Filharmonije, z orkestrom Ljubljanske opere, Simfoničnim orkestrom Glasbene šole Krško, Pihalnim orkestrom Krško ter Brass bandom Slovenije. Nika je dobitnica študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo.
Redno koncertira na slovenskih odrih kot klavirska spremljevalka in komorna glasbenica. Sodeluje na festivalih (Lent, Samoborska glazbena jesen, EPTA, AS, Euritmia), v ciklih Glasbene mladine ljubljanske, na seminarjih, poletnih šolah (Celje, Radenci, Kranjska Gora, Dobrna, Podsreda), spremlja mlade na tekmovanjih, avdicijah in recitalih. S pozavnistom Žanom Tkalcem sta v Berlinu posnela zgoščenko.

Trenutno deluje kot profesorica klavirja na Glasbeni šoli Vrhnika ter kot strokovna sodelavka na Akademiji za glasbo.

pianistka

ANDREJA
KOSMAČ

─ Pianistka Andreja Kosmač je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. S. Gadžijevu, prof. M. Van den Hoeku na dunajskem Konservatoriju ter na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Vardu in O. Maisenbergu.

Že v času študija je imela več samostojnih in komornih koncertov v Sloveniji, Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. Sodelovala je na številnih tekmovanjih in prejela vrsto prvih nagrad: Mozartovo klavirsko tekmovanje v Ljubljani 1991, TEMSIG 1992 in 1995, Mednarodno klavirsko tekmovanje Konzerteum v Grčiji 1995. Leta 1996 je prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Arhivsko je snemala za RTV Slovenija in italijanski RAI ter sodelovala pri izdaji več zgoščenk.

Kot solistka je igrala z orkestrom SGBŠ, orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoniki RTV Slovenija, leta 2004 pa je kot predstavnica Slovenije nastopila z moskovskim komornim orkestrom Kremlin. Trenutno se posveča predvsem igranju komorne glasbe. Na recitalih in koncertnih nastopih nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi umetniki, predvsem s pevci in flavtisti. Pogosto kot korepetitorka sodeluje na mojstrskih tečajih, ki jih vodijo vrhunski umetniki.

Kot pedagoginja je dejavna na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kot umetniška sodelavka pa tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

pianistka

HERMINA
HUDNIK

─ Hermina Hudnik je uveljavljena slovenska pianistka, ki jo zaradi njenih  bogatih izkušenj in širokega repertoarja iz godalne literature pogosto vabijo k sodelovanju doma in v tujini. Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Jarca. Izpoplnjevala se je na poletnih šolah pri Arbu Valdmi. Na tekmovanjih mladih glasbenikov je prejela vrsto nagrad. Sodelovala je z mladinskim zborom RTV Slovenija in z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki kot so Janez Podlesek, Karmen Pečar, Boris Rener, Marcos Bajuk in Milan Hudnik. Deluje kot korepetitorka na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani in kot umetniška sodelavka na seminarjih za violino in violočelo.

 

violončelo

TEA
ANDRIJIĆ

─ Pianistka Tea Andrijić je bila rojena l. 1987 v Beogradu, kjer je končala nižjo in srednjo glasbeno šolo »Stevan Stojanović Mokranjac«, pod vodstvom učiteljic T. Dimitrijević in E. Musić. Maturirala je leta 2003, in hkrati prejela nagrado za najboljši maturitetni klavirski izpit. Pri šestnaestih letih je vpisala glasbeno akademijo beograjske umetnostne univerze (FMU). Med študijem je nastopala na številnih domačih in mednarodnih tekmovanjih ter postala lavreat pomembnih nagrad (»dr. V. Vučković«, Beograd 2005, 2007; »Gradus ad Parnasum«, Kragujevac 2005, »P.Konjović«, Beograd 2006, » D. Jenko«, Beograd 2007). Med letoma 2007-2008 je  kot najbolj nadarjeni študent klavirskega oddelka FMU bila štipendistka fondacij »E.Hajek« in »Yamah«. Diplomsko delo je opravila z odliko. 

Po uspešno zaključenem študiju pri izrednih pianistih in pedagogih A. Serdarju in N. Živkoviću je tudi sama postala pedagoginja. Deset let je uspešno delala kot profesorica klavirja in korepetitorka (kar sedam let je bila zaposlena v prestižni »Šoli za glasbene talente« v Ćupriji, kar ji je prineslo veliko izkušenj. Od leta 2017 je zaposlena kot strokovna sodelavka na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Za korepeticijo učencem in študentom je na naslednjih mednarodnih godaških in pihaških tekmovanjih prejela priznanja za zgledno sodelovanje z tekmovalcem in umetniško podporo: »Bravo« – Belgija 2013; »J.Kocian« – Češka 2014; »StringFest« – Srbija 2017; »TEMSIG« – Slovenija 2019.  

Prijavite se na poletno šolo

PRIJAVNICA