pianistka

NIKA
TKALEC

─ Pianistka Nika Tkalec je končala nižjo glasbeno šolo pri prof. Branimirju Bilišku v Krškem ter šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer je z odliko maturirala v razredu prof. Janeza Lovšeta. Leta 2011 je s posebno pohvalo summa cum laude diplomirala v razredu profesorja Tomaža Petrača. Dodatno se je izobraževala na Konservatoriju za glasbo v Madridu pri profesorici Pilar Bilbao. Kot solistka je igrala z orkestrom Slovenske Filharmonije, z orkestrom Ljubljanske opere, Simfoničnim orkestrom Glasbene šole Krško, Pihalnim orkestrom Krško ter Brass bandom Slovenije. Nika je dobitnica študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo.
Redno koncertira na slovenskih odrih kot klavirska spremljevalka in komorna glasbenica. Sodeluje na festivalih (Lent, Samoborska glazbena jesen, EPTA, AS, Euritmia), v ciklih Glasbene mladine ljubljanske, na seminarjih, poletnih šolah (Celje, Radenci, Kranjska Gora, Dobrna, Podsreda), spremlja mlade na tekmovanjih, avdicijah in recitalih. S pozavnistom Žanom Tkalcem sta v Berlinu posnela zgoščenko.

Trenutno deluje kot profesorica klavirja na Glasbeni šoli Vrhnika ter kot strokovna sodelavka na Akademiji za glasbo.

pianistka

ANDREJA
KOSMAČ

─ Pianistka Andreja Kosmač je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. S. Gadžijevu, prof. M. Van den Hoeku na dunajskem Konservatoriju ter na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Vardu in O. Maisenbergu.

Že v času študija je imela več samostojnih in komornih koncertov v Sloveniji, Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. Sodelovala je na številnih tekmovanjih in prejela vrsto prvih nagrad: Mozartovo klavirsko tekmovanje v Ljubljani 1991, TEMSIG 1992 in 1995, Mednarodno klavirsko tekmovanje Konzerteum v Grčiji 1995. Leta 1996 je prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Arhivsko je snemala za RTV Slovenija in italijanski RAI ter sodelovala pri izdaji več zgoščenk.

Kot solistka je igrala z orkestrom SGBŠ, orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoniki RTV Slovenija, leta 2004 pa je kot predstavnica Slovenije nastopila z moskovskim komornim orkestrom Kremlin. Trenutno se posveča predvsem igranju komorne glasbe. Na recitalih in koncertnih nastopih nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi umetniki, predvsem s pevci in flavtisti. Pogosto kot korepetitorka sodeluje na mojstrskih tečajih, ki jih vodijo vrhunski umetniki.

Kot pedagoginja je dejavna na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kot umetniška sodelavka pa tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

pianistka

HERMINA
HUDNIK

─ Hermina Hudnik je uveljavljena slovenska pianistka, ki jo zaradi njenih  bogatih izkušenj in širokega repertoarja iz godalne literature pogosto vabijo k sodelovanju doma in v tujini. Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Jarca. Izpoplnjevala se je na poletnih šolah pri Arbu Valdmi. Na tekmovanjih mladih glasbenikov je prejela vrsto nagrad. Sodelovala je z mladinskim zborom RTV Slovenija in z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki kot so Janez Podlesek, Karmen Pečar, Boris Rener, Marcos Bajuk in Milan Hudnik. Deluje kot korepetitorka na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani in kot umetniška sodelavka na seminarjih za violino in violočelo.

 

pianistka

MIRJAM
STRLIČ

─ je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Acija Bertonclja. V času študija se je izpopolnjevala preko programa Erazmus na Dunaju ter na poletnih seminarjih pri S. Gadjijevu, V. Lobanovu, O. Maisenbergu. Po diplomi je koncertirala v različnih komornih sestavih v večjih kulturnih središčih Slovenije. Z violončelistom Gorazdom Strličem sta preigrala velik del violončelističnega repertoarja.

Njeno igro zaznamujeta muzikalnost in tehnična suverenost. Posebno pozornost posveča glasbi slovenskih skladateljev.

Na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor deluje kot profesorica klavirja in korepetitorka godalnih inštrumentov. Uspešno spremlja mlade dijake na nastopih, koncertih in tekmovanjih. Za svoje delo je prejela priznanje za zgledno sodelovanje s tekmovalci. Njeni učenci dosegajo vidne rezultate tako na državnih kot mednarodnih tekmovanjih ter prepričljivo zastopajo šolo na izmenjevalnih koncertih po Sloveniji in v tujini. V šol. l. 2017/18 je prejela listino Dr. Romana Klasinca za pomembne pedagoške, umetniške in organizacijske dosežke na Konservatoriju Maribor.

pianist

DANIJEL
BRECELJ

─ rojen leta 1988 v Sloveniji, je študiral klavir na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani pri prof. Siavush Gadjiev. Od leta 2006 je študiral na Conservatoire national supérieur de musique de Paris pri prof. R. Muraro, kjer je leta 2011 magistriral. S študijem klavirja je nadaljeval pri prof. Rolf Plage na Univerzi Mozarteum v Salzburgu, kjer je leta 2016 tudi diplomiral. Leta 2012 je bil sprejet na Akademijo Incontri col maestro v Imoli, v razred prof. Leonida Margariusa, kjer uspešno diplomiral leta 2016. Udeležil se je mojstrskih tečajev J. Rouvierja, P. L. Aimarda, L. Margariusa, R. Prölla, L. Howarda, E. Le Sagea, N. Goernerja, H.K. Kammerling in drugi. Leta 2012 je vpisal študij kompozicije na Conservatoire national supérieur de musique de Paris pri prof. Yves Henry.

Danijel Brecelj se je udeležil več tekmovanj. Dvakrat je prejel 1. nagrado na Državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije Temsig 2004 in 2007, 2. nagrado na Concours international de piano à Mayenne v Franciji 2012, bil je finalist na Concorso Guido Alberto Fano v Italiji l. 2012 in zmagovalec tekmovanja za Yamahino štipendijo v Franciji leta 2011.
Koncertira v Sloveniji, Avstriji, Švici, Nemčiji, Italiji in Franciji. Igral je z Orkestrom Slovenske filharmonije, Orkestrom Radiotelevizije Slovenije, Orkestrom Mitteleuropa Furlanije Julijske krajine in Orkestrom Univerze Groningen, z dirigenti, kot so maestro Anton Nanut, maestro Marko Munih, maestro Giovanni Pacor in drugi. Pogosto igra lastna dela. Pri 16 letih je debitiral s svojim 1. koncertom za klavir z orkestrom Konservatorija v Ljubljani.
 
Povabljen je bil k recitalom na festivalih kot so Festival Ljubljana, Festival Lent à Maribor, festivali Musique et patrimoine, Jeunes talents, Un Dimanche avec Chopin v Parizu, festival Musique de chambre Val de Saône v Mâconu (Francija), Nei suoni dei luoghi. in Festival de San Remo v Italiji, Junge Klassik v Nemčiji, Baltic festival v Talinu, festival Pianos en la Calle v Murcii v Španiji, festivali Glasba z vrtov sv. Franciska, Epta klavirski dnevi, Kogojevi dnevi v Sloveniji,… Leta 2013 je v Cankarjevem domu v Ljubljani izvedel Rahmaninovo Paganinijevo rapsodijo z Orkestrom RTV Slovenije z maestrom Simonom Krečičem. Za Radio in televizijo Slovenije je posnel zgoščenko Mladi virtuozi. Je tudi štipendist Ministrstva za kulturo Slovenije in štipendist francoske vlade.

Prijavite se na poletno šolo

PRIJAVNICA
PRIJAVNICA PETRA KOVAČIČ