klarinet

JOŽE
KOTAR

Profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo in od leta 2007 solo klarinetist Simfonikov RTV Slovenija. Pred tem je bil dvanajst let solo klarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije.
Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini, vodi seminarje za klarinet in komorno igro in sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj.

flavta

MATEJ
ZUPAN

Profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Od 1996 do 2008 je bil soloflavtist Simfonikov RTV Slovenija. Končal je dodiplomski in podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu. Izpopolnjeval se je v Firenzah pri Mariu Ancillottiju ter na mojstrskih tečajih, ki so jih vodili Trevor Wye, Michael Debost, Peter-Lukas Graf in James Galway.

violina

JANEZ
PODLESEK

Janez Podlesek je priznani slovenski violinist in pedagog. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu priznanega profesorja Primoža Novšaka, kjer je končal tudi podiplomski študij –specializacijo. 15 let je bil koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije.

Redno deluje v Ensemble
Dissonance ter triu Clavimerata, s katerima je posnel več zgoščenk Veseli in navdihuje pa ga predvsem pedagoško delo. Uspešno poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljani in Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer vodi Komorni godalni orkester in poučuje violino ter komorno glasbo. Leta 2012 je pridobil naziv docenta za področje violine in leto kasneje prejel Svečano listino Univerze v Ljubljani za izjemne pedagoške in raziskovalne dosežke. Sodeluje v ambicioznem projektu EMARS, v okviru katerega ima redne poletne šole in mojstrske tečaje za violino. Od leta 2018 je redno zaposlen kot docent na Ul Akademiji za glasbo.

čelo

IGOR
MITROVIĆ

Igor Mitrović se je rodil leta 1968 v Bejrutu. Violončelo je začel poučevati v prvih sedmih letih Relji Ćetkoviću. Študiral je v Ljubljani in v Baslu pri Milošu Mlejniku in Antoniu Menesesu ter komorno igro pri Walterju Levinu ( kvartet LaSalle). Med študijem je eno leto obiskoval tečaje pri Daniilu Šafranu, Janosu Starkerju in Borisu Pergamenščikovu, leta 1987 pa je postal član mladinskega orkestra Gustava Mahlerja.

violina

WONJI
KIM-OZIM

Wonji Kim-Ozim od leta 2003 poučuje na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Poučevala je tudi na univerzah na Dunaju in v Bernu (kot asistentka na priznanih mojstrskih tečajih za violino profesorja Igorja Ozima) ter na univerzah v Gradcu in Celovcu. Vodila je številne mojstrske tečaje v državah, kot so Švica, Nemčija, Koreja, ZDA, Avstrija in Slovenija.

Zmagala je na več državnih tekmovanjih in kot solistka nastopila s Simfoničnim orkestrom iz Seula, Simfoničnim orkestrom iz Berna, Simfoničnim orkestrom Moskovskega radia pod vodstvom Vladimirja Fedosejeva, Komornim orkestrom iz Züricha pod vodstvom Howarda Griffithsa in še bi lahko naštevali. Kot komorna glasbenica je nastopila na Salzburškem festivalu Herbsttöne, festivalu Mattseer Diabellisommer, Festivalu Ljubljana in Festivalu Thomas Mann v Litvi. Njena glavna učitelja sta bila Max Rostal in Igor Ozim.

flavta

EYAL
EIN-HABAR

Flavtist in dirigent Eyal Ein-Habar, solo flavtist Izraelskega filharmoničnega
orkestra (1997–2014), se je rodil v Izraelu. Odkar je zapustil orkester, je postal
programski vodja orkestrskega usposabljanja na glasbeni šoli Buchmann-Mehta
ter glasbeni direktor orkestra Classica Rehovot.
Od leta 2016 deluje kot profesor flavte na Musikhochschule Münster v Nemčiji.

Eyal je zmagovalec mednarodnega tekmovanja v Scheveningenu leta 1992,
tekmovanja Francoisa Shapira iz leta 1996 v Izraelu in dobitnik nagrade na
mednarodnem tekmovanju Kobe iz leta 1993 na Japonskem. Je prejemnik
štipendij Ameriško-izraelske kulturne fundacije (1983-1996).
Redno deluje kot solist in dirigent z različnimi orkestri širom po svetu (Izrael,
Evropa, Severna in Južna Amerika ter Kanada. Nedavno je bil član žirije
Concours de Genève, ki je praznoval 75-letnico. Novembra 2008 je bil solist na
turneji po ZDA (New York Carnegie Hall, New Jerseyju, Philadelphiji, San
Diegu in Los Angelesu) skupaj z Izraelskim filharmoničnim orkestrom in
dirigentom Gustavom Dudamelom, z izvedbo Bernsteinovega Halila.
Eyal Ein-Habar je ustanovni član Izraelskega kvinteta Woodwind in Izraelskega
orkestra flavt. Veliko muzicira v različnih komornih sestavih. Njegovi posnetki so
na voljo v Centaur Records (ZDA), Meridian (Anglija), IMI (Izrael) in drugih
založbah. Ameriški glasbeni vodnik in revija Pan Magazine iz britanske zveze
flavt so njegov CD z naslovom “It Takes Two to Trio”(Centaur Records) – s
triomi za flavto, oboo in klaviaturo označili kot zelo cenjenega.