Spoštovani!

Kulturno umetniško društvo EMARS, organizira v mesecu februarju 2018 mojstrski tečaj za violončelo, ki ga bo vodil mednarodno uveljavljeni violončelist prof. Reinhard Latzko.

V sklopu dogodkov, ki so povezani z mojstrskim tečajem se bo v soboto 24. februarja 2018 ob 19. 30, v dvorani Zdraviliškega doma na Dobrni predstavil s samostojnim recitalom prof. Reinhard Latzko ob klavirski spremljavi pianista Hartmuta Schneiderja.

Ob zaključku tečaja pa bo v petek, 2. marca 2018, ob 19.30 sledil koncert študentov Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost Dunaj v dvorani Zdraviliškega doma na Dobrni.

Mojstrski tečaj je odprt za vse, ki bi želeli kot pasivni udeleženci prisostvovati uram pouka violončela, pod mentorstvom vrhunskega pedagoga prof. Reinharda Latzka!

Prof Reinhard Latzko se je rodil v Freisingu. Študiral je pri Janu Polasku, Martinu Ostertagu in Heinrichu Schiffu. Bil je solo violončelist Simfoničnega orkestra južnonemškega radia in profesor na Akademiji za glasbo v Baslu. Je mentor različnim mladinskim orkestrom, med drugim orkestru Gustav Mahler. Od leta 2003 je redni profesor na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju. Je večkratni nagrajenec državnih in mednarodnih tekmovanj (CIEM Geneve, Concerti per Europa, Benetke). Vodi seminarje za violončelo v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Španiji, Hrvaški, Koreji in Švici. Kot komorni glasbenik med drugimi nastopa z Markusom Schirmerjm, Heinrichom Schiffom,

Christianom Tetzlaffom, Gustavom Riviniusom, Ernstom Kovacicem in Christianom Altenburgerjem. Solistično je nastopil z Baselskim simfoničnim orkestrom, Orkestrom Tonhalle Zürich, Simfoničnim orkestrom južnonemškega radia, Nemško komorno filharmonijo in drugimi. Krstno je izvedel dela skladateljev kot so Rihm, Krenek, Gielen in Trümpy. Vrsto let uspešno deluje kot mentor Ensemble Resonanz v Hamburgu in Holland Simfonia iz Amsterdama.

PROGRAM:

Bohuslav Martinu: Variacije na slovansko temo

Leoš Janáček: Pohadka

Bohuslav Martinu: Variacije na Rossinijevo temo za violončelo in klavir, op. 290

——odmor—

Antonín Dvořák: Rondo, op.94

Bohuslav Martinu: Sonata za violončelo in klavir št.3, H 340

Poco andante

Andante

Allegro

Pianist Hartmut Schneider se je rodil leta 1960 v Friedrichshafen. Že v svoji maladosti je osvojil številne nacionalne in mednarodne nagrade. Študij je nadaljeval na Staatliche Musikhochschule Stuttgart pri prof. Olegom Maisenbergom. Veliko nastopa kot solist in kot komorni glasbenik. Mednarodno priznanje je dosegel kot stalni spremljevalec Hermanna Preya, predvsem z uspešnimi nastopi na festivalu v Salzburgu leta 1997 in na Dunaju Schubertiade v Musikverein. Poučeval je v Staatliche Musikhochschule Trossingen. Od leta 2005 je prorektor in redni profesor klavirja na Detmold Akademiji za glasbo.