klavir

RUBEN
DALIBALTAYAN

─ Ruben Dalibaltayan (1973) se je rodil v Erevanu v Armeniji. Študiral je pri Anahit Shahbazyan v Erevanu in Arthuru Berngardtu in Valeryju Kastelskem na Konservatoriju Čajkovski v Moskvi.

Je nagrajenec desetih prestižnih mednarodnih klavirskih tekmovanj v Armeniji, na Kitajskem, Hrvaškem in v Italiji. Posebno pozornost predano posveča promociji del armenskih in hrvaških skladateljev. Za dvojni album Klavirska dela Blagoja Berse je dobil najvišje priznanje hrvaškega ministrstva za kulturo – nagrado Vladimir Nazor.

harfa

PATRIZIA
TASINI

─ je diplomirala z odliko na Konservatoriju za glasbo G. Tartini v Trstu. Po študiju v Franciji je magistrirala v ZDA na Eastman University of Rochester (NY). Osvojila je več državnih in mednarodnih tekmovanj kot tudi II. nagrado na mednarodnem tekmovanju harf v Izraelu. Bila je članica žirije v Izraelu, Parizu, Lilleu, Beogradu in Bloomingtonu (ZDA). Koncertira in vodi mojstrske tečaje po Evropi, Kitajski, Tajvanu in Turčiji.

klarinet

JOŽE
KOTAR

─ profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo in od leta 2007 solo klarinetist Simfonikov RTV Slovenija. Pred tem je bil dvanajst let solo klarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije.
Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini, vodi seminarje za klarinet in komorno igro in sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj.

violina

JANEZ
PODLESEK

─ violinist Janez Podlesek je koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Od leta 2009 redno deluje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer vodi Komorni godalni orkester in poučuje violino. Redno deluje v triu Clavimerata in Godalnem kvartetu Dissonance.

flavta

MATEJ
ZUPAN

─ profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Od 1996 do 2008 je bil soloflavtist Simfonikov RTV Slovenija. Končal je dodiplomski in podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu. Izpopolnjeval se je v Firenzah pri Mariu Ancillottiju ter na mojstrskih tečajih, ki so jih vodili Trevor Wye, Michael Debost, Peter-Lukas Graf in James Galway.

čelo

IGOR
MITROVIĆ

Igor Mitrović se je rodil leta 1968 v Bejrutu. Violončelo je začel poučevati v prvih sedmih letih Relji Ćetkoviću. Študiral je v Ljubljani in v Baslu pri Milošu Mlejniku in Antoniu Menesesu ter komorno igro pri Walterju Levinu ( kvartet LaSalle). Med študijem je eno leto obiskoval tečaje pri Daniilu Šafranu, Janosu Starkerju in Borisu Pergamenščikovu, leta 1987 pa je postal član mladinskega orkestra Gustava Mahlerja.