klavir

RUBEN
DALIBALTAYAN

Ruben Dalibaltayan (1973) se je rodil v Erevanu v Armeniji. Študiral je pri Anahit Shahbazyan v Erevanu in Arthuru Berngardtu in Valeryju Kastelskem na Konservatoriju Čajkovski v Moskvi.

Je nagrajenec desetih prestižnih mednarodnih klavirskih tekmovanj v Armeniji, na Kitajskem, Hrvaškem in v Italiji. Posebno pozornost predano posveča promociji del armenskih in hrvaških skladateljev. Za dvojni album Klavirska dela Blagoja Berse je dobil najvišje priznanje hrvaškega ministrstva za kulturo – nagrado Vladimir Nazor.

harfa

PATRIZIA
TASSINI

Patrizia Tassini je diplomirala z odliko na Konservatoriju za glasbo G. Tartini v Trstu. Po študiju v Franciji je magistrirala v ZDA na Eastman University of Rochester (NY). Osvojila je več državnih in mednarodnih tekmovanj kot tudi II. nagrado na mednarodnem tekmovanju harf v Izraelu. Bila je članica žirije v Izraelu, Parizu, Lilleu, Beogradu in Bloomingtonu (ZDA). Koncertira in vodi mojstrske tečaje po Evropi, Kitajski, Tajvanu in Turčiji.

klarinet

JOŽE
KOTAR

Jože Kotar profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo in od leta 2007 solo klarinetist Simfonikov RTV Slovenija. Pred tem je bil dvanajst let solo klarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije.
Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini, vodi seminarje za klarinet in komorno igro in sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj.

violina

JANEZ
PODLESEK

Janez Podlesek je priznani slovenski violinist in pedagog. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu priznanega profesorja Primoža Novšaka, kjer je končal tudi podiplomski študij –specializacijo. 15 let je bil koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije.

Redno deluje v Ensemble
Dissonance ter triu Clavimerata, s katerima je posnel več zgoščenk Veseli in navdihuje pa ga predvsem pedagoško delo. Uspešno poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljani in Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer vodi Komorni godalni orkester in poučuje violino ter komorno glasbo. Leta 2012 je pridobil naziv docenta za področje violine in leto kasneje prejel Svečano listino Univerze v Ljubljani za izjemne pedagoške in raziskovalne dosežke. Sodeluje v ambicioznem projektu EMARS, v okviru katerega ima redne poletne šole in mojstrske tečaje za violino. Od leta 2018 je redno zaposlen kot docent na Ul Akademiji za glasbo.

flavta

MATEJ
ZUPAN

Matej Zupan je profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Od 1996 do 2008 je bil soloflavtist Simfonikov RTV Slovenija. Končal je dodiplomski in podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu. Izpopolnjeval se je v Firenzah pri Mariu Ancillottiju ter na mojstrskih tečajih, ki so jih vodili Trevor Wye, Michael Debost, Peter-Lukas Graf in James Galway.

čelo

IGOR
MITROVIĆ

Igor Mitrović se je rodil leta 1968 v Bejrutu. Violončelo je začel poučevati v prvih sedmih letih Relji Ćetkoviću. Študiral je v Ljubljani in v Baslu pri Milošu Mlejniku in Antoniu Menesesu ter komorno igro pri Walterju Levinu ( kvartet LaSalle). Med študijem je eno leto obiskoval tečaje pri Daniilu Šafranu, Janosu Starkerju in Borisu Pergamenščikovu, leta 1987 pa je postal član mladinskega orkestra Gustava Mahlerja.