Predstavitev

EMARS je ideja o ustvarjanju in povezovanju glasbenikov, ki preko glasbe s svojim delom in različnimi izkušnjami bogatijo svoje znanje v čudovitem okolju Term Dobrna.

EMARS v svoji platformi vključuje poletno šolo za mlade glasbenike, Festival EMARS, in Orkester Tour EMARS, ki na neposreden in inovativen način s svojo eksluzivno ponudbo ponuja amaterskim in mladinskim orkestrom, zborom,.. koncerte na zanimivih koncertnih prizoriščih po Sloveniji in s sodelovanjem s tujimi partnerji po celem svetu.

Glasba je univerzalni jezik, ki na široko odpira tista vrata, ki jih včasih zapre razum in podira obzidja okoli sveta, v katerem so izzivi vsakdana večji kot kdajkoli prej.

Ostane nam le še pozdrav mladim glasbenikom, njihovim profesorjem, dirigentom, solistom in dragim obiskovalcem v upanju, da Vam projekt EMARS porodi še kakšno iskrico za lepši jutri.

Spoznaj srce EMARSa

JERNEJ MARINŠEK

je ravnatelj in učitelj flavte na Glasbeni šoli Nazarje. Leta 1998 je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Mateja Zupana. Sodeloval je v različnih komornih in orkestrskih zasedbah, bil je član simfoničnega in pihalnega orkestra AG Ljubljana ter kvarteta flavt Pan, s katerim so v okviru Glasbene mladine Slovenije gostovali s koncerti po vsej Sloveniji. Še v času študija je sodeloval tako z opernim, kot simfoničnim orkestrom SNG Maribor.

Med drugim je zunanji ocenjevalec na maturitetnih izpitih ter član ocenjevalnih komisij tekmovanja TEMSIG. Vse od leta 1997 pa svoje glasbeno znanje z veseljem in iz ljubezni do flavte podaja številnim učencem in dijakom na različnih glasbenih šolah po Sloveniji. Trenutno poučuje na Umetniški gimnaziji v Velenju in na Glasbeni šoli Nazarje. Poleg poučevanja in ravnateljevanja redno skrbi tudi za svoje izobraževanje z udeležbo na raznih seminarjih ter poletnih šolah kamor vedno z veseljem vodi in usmerja tudi svoje učence in zlasti dijake. Vse to se zrcali v uspehih njegovih učenk, saj so vsakoletne dobitnice številnih nagrad, priznanj in plaket pri nas doma in na mednarodnih tekmovanjih v tujini.

Programski vodja

MATJAŽ EMERŠIČ

 je profesor klarineta na Umetniški gimnaziji in glasbeni šoli »Fran Korun Koželjski« v Velenju. Končal je dodiplomski in podiplomski študij klarineta na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Alojz Zupanu. V času šolanja je sodeloval na različnih pomembnih glasbenih projektih in tekmovanjih. V solističnem in komornem muziciranju si je pridobil lepo število nagrad in dragocenih izkušenj. V glasbeni sezoni 1993/94 je bil član Mladinskega orkestra »Gustav Mahler« pod vodstvom Claudia Abbada. Nastopil je kot solist  s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, z izvedbo Coplandovega Koncerta za klarinet in orkester. Od leta 2004 do 2016 je bil dirigent in umetniški vodja Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje. Je član in soustanovitelj Slovenskega orkestra klarinetov in Slovenskega seksteta klarinetov, ki uspešno nastopa na domačih in tujih odrih. Posnel je štiri zgoščenke.

Umetniški vodja