POLETNA ŠOLA EMARS 

KLARINET, FLAVTA, VIOLINA, VIOLONČELO

poteka med 21. in 27. avgustom 2022

V poletni šoli EMARS se lahko mladi glasbeniki iz različnih držav obogatijo z lepimi umetniškimi, strokovnimi in človeškimi izkušnjami.

Vsak član poletne šole bo deležen tako individualnih ur, kot ur pouka komorne igre z izbranim profesorjem, ki bo zasnovan na osnovi instrumentacije in znanja udeležencev.

Poletna šola EMARS ni namenjena izključno zelo nadarjenim otrokom ali glasbenikom z višjo izobrazbo temveč so vabljeni vsi, ki želijo pridobiti dodatno glasbeno znanje pri priznanih profesorjih. Eden izmed ciljev je prav gotovo ta, da dan preživijo skupaj. Pri rednem študiju se stik med profesorjem in učencem omejuje le na lekcijo, v tem primeru pa se glasbeniki srečujejo z mentorji in sovrstniki skozi ves dan. To idejo zagovarjajo tudi razvojni psihologi, saj poudarjajo prav pomen stika, predvsem med sovrstniki, kjer mlajši imajo starejše za zgled, kar je zanje spontana spodbuda.

klarinet

JOŽE
KOTAR

─ profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo in od leta 2007 solo klarinetist Simfonikov RTV Slovenija. Pred tem je bil dvanajst let solo klarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije.
Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini, vodi seminarje za klarinet in komorno igro in sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj.

Več …

flavta

MATEJ
ZUPAN

─ profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Od 1996 do 2008 je bil soloflavtist Simfonikov RTV Slovenija. Končal je dodiplomski in podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu. Izpopolnjeval se je v Firenzah pri Mariu Ancillottiju ter na mojstrskih tečajih, ki so jih vodili Trevor Wye, Michael Debost, Peter-Lukas Graf in James Galway.

Več …

violina

JANEZ
PODLESEK

─ violinist Janez Podlesek je koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Od leta 2009 redno deluje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer vodi Komorni godalni orkester in poučuje violino. Redno deluje v triu Clavimerata in Godalnem kvartetu Dissonance.

Več …

violončelo

IGOR
MITROVIĆ

─ Igor Mitrović je bil rojen leta 1968 v Bejrutu. Violončelo se je začel učiti pri sedmih letih pri Relji Ćetkoviću. Študiral je v Ljubljani in Baslu pri Milošu Mlejniku in Antoniu Menesesu ter komorno igro pri Walterju Levinu ( kvartet LaSalle). Med študijem se je udeleževal tečajev pri Daniilu Šafranu, Janosu Starkerju in Borisu Pergamenščikovu a leta 1987 je postal član mladinskega orkestra Gustav Mahler.

Več …

violina

PETRA
KOVAČIČ

─ prihaja iz Tolmina in je violino začela igrati kot petletna deklica. Udeleževala se je državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je dosegala visoke rezultate. Na mojstrskih tečajih je študirala pri priznanih violinskih pedagogih (V. Steude, M. Šetena, P. Götzel, L. Honda Rosenberg, M. Frischenschlager, H. Fister, P. Novšak, V. Meljnikov, T. Lorenz…).

Več …

klavirska spremljava

NIKA
TKALEC

─ je končala nižjo glasbeno šolo pri prof. Branimirju Bilišku v Krškem ter šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer je z odliko maturirala v razredu prof. Janeza Lovšeta. 

Več …

klavirska spremljava

ANDREJA
KOSMAČ

─ je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. S. Gadžijevu, prof. M. Van den Hoeku na dunajskem Konservatoriju ter na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Vardu in O. Maisenbergu …

Več …

klavirska spremljava

HERMINA
HUDNIK

─ je uveljavljena slovenska pianistka, ki jo zaradi njenih  bogatih izkušenj in širokega repertoarja iz godalne literature pogosto vabijo k sodelovanju doma in v tujini. Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Jarca.

Več …

klavirska spremljava

MIRJAM
STRLIČ

─ je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Acija Bertonclja. V času študija se je izpopolnjevala preko programa Erazmus na Dunaju ter na poletnih seminarjih pri S. Gadjijevu, V. Lobanovu, O. Maisenbergu. Po diplomi je koncertirala v različnih komornih sestavih v večjih kulturnih središčih Slovenije.

Več ...

klavirska spremljava

DANIJEL
BRECELJ

─  rojen leta 1988 v Sloveniji, je študiral klavir na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani pri prof. Siavush Gadjiev. Od leta 2006 je študiral na Conservatoire national supérieur de musique de Paris pri prof. R. Muraro, kjer je leta 2011 magistriral.

Več ...

Poletna šola EMARS 2017

BIVANJE in PREHRANA

Udeleženci bodo preskrbljeni s polnim penzionom in nastanjeni v Domu sv. Jožefa v Celju s storitvami:

  • 6 x nočitev v dvoposteljnih sobah,
  • 6 x polni penzion,
  • brezplačni dostop do interneta.

CENA in PLAČILNI POGOJI

Cena celotnega izobraževalnega programa vključno z bivanjem, prehrano, celotno animacijo znaša 460,00 € + prijavnina.
Prijavnina »za članstvo v poletni šoli« znaša 75,00 €.

Izpolnjeno prijavnico in potrdilo o plačani prijavnini / s pripisom »za članstvo v poletni šoli« pošljite do 30. 6. 2022 na elektronski naslov: info@emars.si / NKBM d.d. IBAN: SI56 0400 1004 7404 083
BIC/SWIFT: KBMASI2X

V primeru vaše odpovedi prijavnine ne vračamo. Znesek izobraževalnega programa in bivanja boste poravnali po prejetju računa, do 10.8.2022. 

Število udeležencev je omejeno, zato velja vrstni red prijav. V primeru premajhnega števila prijav, bo poletna šola odpovedana!

S prijavnico soglašam, da se fotografije, ki bodo nastale v času Poletne šole EMARS, uporabijo izključno za arhiv Kulturno umetniškega društva EMARS, na spletni strani ter FB in Instagram društva.